Free Printable Calendar: Mac 2018

Hai n assalamualaikum gaiss.

Dah lama tak update blog ann? So, i made a comeback with these cute calendar.. yeayy.

Features :

  • Got 4 styles
  • Free
Ini calendar first yang aku buat la.. masih berjinak jinak lagi. Before ni ada buat printable juga -- Daily Planner. So, macam biasalah kalau nak download click link kat bawah and if ada suggestions or ideas nanti inform ok? 

G E T  Y O U R  F R E E  C A L E N D A R  :  M A C  2 0 1 8  H E R E  !

tq. :)

Labels: ,

Read More
Tutorial : Create A Download Link For Your File


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum :)

So, harini jom belajar macam mana nak buat download link untuk fail kita.

First step,
Upload file korang ke dalam google drive.

Second step,
Click this link. http://directlink.booogle.net ni website yang akan generate direct link untuk file korang.

penerangan gambar based on nombor :)

  1. Pilih file yang korang dah upload tadi di google drive.
  2. Click 'share all and get direct links'
  3. Direct link untuk file korang akan muncul dekat kotak bawah. macam dalam gambar,

ok tamat. itu je langkah langkahnya. so kalau ada yang tak paham. tell me ok?

Labels: ,

Read More
Free Printables : Daily Planner

Assalamualaikum and hai.

First time share benda benda macam ni. Memandangkan sekarang musim persekolahan, aku pun saja saja la buat printable ni. (tak actually aku mmg minat buat benda benda macam ni. tangan tak nak duduk diam lepas tengok banyak printable orang luar negara yang comel sangat sangat. T_T)


Planner ni boleh di print atas mana mana kertas. -no i mean sesuai untuk semua saiz. ok. so kalau berminat just click the link below. Lepas ni nak try buat weekly and monthly planner and macam macam lagi la. Lastly kalau korang ada suggestion or ideas tuk penambahbaikan rupa bentuk planner ni just tell me ok ?


G E T   Y O U R   F R E E   P R I N T A B L E   H E R E  !

annyeong bro :)

Labels: ,

Read More
Pencarian Bloglist Tamat *yeayy

Assalamualaikum and hai. Its been a long time. Kehidupan sebagai pelajar menengah atas yang agak memenatkan. Okay. Firstly, thank u so much kepada blogger blogger yang join segmen yang aku buat hari tu. so , memandangkan sekarang 15 february jadi secara sukacitanya aqilah shahirah merasmikan penutupan segmen pencarian bloglist. Kepada yang menyertai, boleh lah check nama blog korang ada ke tak. Kalau takde nanti, inform ek ?



Labels: ,

Read More
Pencarian Bloglist *New Segment

Hai korang. Jom join segmen ni. First time tau aku buat. Nak mudahkan kerja memblogwalking blog orang. Jadi jomlah join ramai ramai supaya aqilah shahirah ni boleh blogwalk dkt blog awak semua.

Jangan risau sebab semua yang join akan dimasukkan ke dalam column bloglist tu. Bloglist tersebut akan kekal selama dua bulan inshaAllah selepas segmen ini tamat.

Syarat :

  1. Mesti Follow blog ni.
  2. Buat entry tajuk : Segmen: Pencarian Bloglist By Aqilah Shahirah
  3. Letak banner di atas dan link kan ke entry ini.
  4. Letak link entry anda di ruangan komen.
Due date adalah pada 15 february 2018.

Thank u and bye




Labels:

Read More
Versus Kaunseling Talk

Dulu,
time form 1 - 3 cikgu selalu kata
'pilih aliran betul2. Sepatutnya kamu dah ada perancangan ....'
cikgu terlalu tekankan cita cita dan pemilihan course di uni nanti.

Yes, aku tatau nak jadi apa. Dan setiap kali cikgu cakap pasal benda tu, aku malas. sebab aku pernah try nak hadam apa yang cikgu cakap then aku jadi cemas sorang sorang sebab tatau nak ambik course apa plus takut tersalah ambik and endup gagal.


Then, aku terpikir bila masuk form 4 ni baru aku nak fikir balik pasal cita cita. Yela sebab this year baru kau belajar chemist and physics. Manatau kalau kalau aku tetiba nak jadi arkitek ke engineer ann?? haha tapi tak kut.

Tapi ada satu pekerjaan yang akau akan jawab bila kawan kawan tanya nak jadi apa.

SURI RUMAH BERJAYA

ya. sebab kau just duduk rumah and masak and kemas and tido. k, bye.. hehehe

Labels: , ,

Read More
Older Posts