Aqilah Shahirah
Free Printables : Daily Planner

Assalamualaikum and hai.

First time share benda benda macam ni. Memandangkan sekarang musim persekolahan, aku pun saja saja la buat printable ni. (tak actually aku mmg minat buat benda benda macam ni. tangan tak nak duduk diam lepas tengok banyak printable orang luar negara yang comel sangat sangat. T_T)


Planner ni boleh di print atas mana mana kertas. -no i mean sesuai untuk semua saiz. ok. so kalau berminat just click the link below. Lepas ni nak try buat weekly and monthly planner and macam macam lagi la. Lastly kalau korang ada suggestion or ideas tuk penambahbaikan rupa bentuk planner ni just tell me ok ?


G E T   Y O U R   F R E E   P R I N T A B L E   H E R E  !

annyeong bro :)

Labels: ,

Read More
Pencarian Bloglist Tamat *yeayy

Assalamualaikum and hai. Its been a long time. Kehidupan sebagai pelajar menengah atas yang agak memenatkan. Okay. Firstly, thank u so much kepada blogger blogger yang join segmen yang aku buat hari tu. so , memandangkan sekarang 15 february jadi secara sukacitanya aqilah shahirah merasmikan penutupan segmen pencarian bloglist. Kepada yang menyertai, boleh lah check nama blog korang ada ke tak. Kalau takde nanti, inform ek ?



Labels: ,

Read More
Pencarian Bloglist *New Segment

Hai korang. Jom join segmen ni. First time tau aku buat. Nak mudahkan kerja memblogwalking blog orang. Jadi jomlah join ramai ramai supaya aqilah shahirah ni boleh blogwalk dkt blog awak semua.

Jangan risau sebab semua yang join akan dimasukkan ke dalam column bloglist tu. Bloglist tersebut akan kekal selama dua bulan inshaAllah selepas segmen ini tamat.

Syarat :

  1. Mesti Follow blog ni.
  2. Buat entry tajuk : Segmen: Pencarian Bloglist By Aqilah Shahirah
  3. Letak banner di atas dan link kan ke entry ini.
  4. Letak link entry anda di ruangan komen.
Due date adalah pada 15 february 2018.

Thank u and bye




Labels:

Read More
Versus Kaunseling Talk

Dulu,
time form 1 - 3 cikgu selalu kata
'pilih aliran betul2. Sepatutnya kamu dah ada perancangan ....'
cikgu terlalu tekankan cita cita dan pemilihan course di uni nanti.

Yes, aku tatau nak jadi apa. Dan setiap kali cikgu cakap pasal benda tu, aku malas. sebab aku pernah try nak hadam apa yang cikgu cakap then aku jadi cemas sorang sorang sebab tatau nak ambik course apa plus takut tersalah ambik and endup gagal.


Then, aku terpikir bila masuk form 4 ni baru aku nak fikir balik pasal cita cita. Yela sebab this year baru kau belajar chemist and physics. Manatau kalau kalau aku tetiba nak jadi arkitek ke engineer ann?? haha tapi tak kut.

Tapi ada satu pekerjaan yang akau akan jawab bila kawan kawan tanya nak jadi apa.

SURI RUMAH BERJAYA

ya. sebab kau just duduk rumah and masak and kemas and tido. k, bye.. hehehe

Labels: , ,

Read More
Year End Giveaway By HusnieyHusain

Hai jom join giveaway ni. Hadiah semua menarik. Klik banner and join segment ni :) 
Due date : 5 january 
-lama lagi. jom ramai ramai join.

Read More
Aqilah Shahirah Plays Hockey

Assalamualaikum w.b.t
Tergerak nak tulis post ni lepas scroll balik gambar gambar lama kat insta.

" AQILAH , KENAPA PILIH UNTUK MAIN HOKI ? "

Yeah, soalan popular time first time aku masuk team hoki. *time form 1 Maybe ramai yang pelik sebab bagi diorang pasukan hoki ni tough and sangat susah (kena beri komitmen sepenuhnya) and yang pelik lagi, aku yang volunteer nak masuk. hahahahahahahahahahahahahahaha

team hoki sbp kebangsaan 2017

So, the real reason kenapa aku pilih sukan hoki instead of sukan lain adalah kerana at that time aku noob. Aku fikir sekolah ni wajibkan setiap pelajar main satu sukan. Aku dilemma nak masuk basketball atau hoki waktu tu. And bila pilih sukan hoki , kapten tu tanya aku betul betul "aqilah memang nak main hoki ke? kalau dah masuk tak boleh keluar tau " and aku pun tersengih-sengih je sambil angguk.

Perancangan Allah sangat hebat, sebab apa? dengan mulanya aku masuk sebab terpaksa , lama lama aku boleh terima. Yes , coach sangat garang dan itu yang buat kau tak berani carik pasal plus menjadikan kau seorang yang berdisiplin. 

no. 12. jangan risau tak gol hahahahahahahahaha -bazir peluang --

Bermula dari situ , aku belajar macam macam. -seems like cliche tapi thats the truth. Dulu sebelum masuk sekolah menengah dah azam awal awal aku nak jadi pelajar yang duduk dalam kelas dan belajar. Itu je. Tapi aku hanya mampu rancang tapi Allah yang tentukan and aku ditakdirkan untuk menjadi seorang pemain hoki SBPI SABAK BERNAM.

Aqilah dulu hanyalah seorang budak yang suka menyorok dalam tandas bila cikgu suruh lari 100 meter. Asyik kejang kaki kalau tetiba buat larian pusing padang sekolah. And now , tanpa aku sendiri jangka aku dapat jadi long distance runner. Lepas masuk hoki , baru aku rasa naik pentas ambil pingat . Kalau tak' jadi pasukan sorak jelahh.. orang menang kau tepuk kat bawahh kan ?

team merentas desa sekolah peringkat mssd


gambar pasukan hoki ft. sukan sekolah 2017

Benda yang aku suka pasal team ni , they treat their teammates like their family and benda ni takde dekat mana mana pasukan lain di intesaber. Kami rapat sebab kami diajar untuk sentiasa ada dan support antara satu sama lain (sebab itulah gunanya ada teammate). Thanks to coach yang berusaha untuk satukan kami.

Forever in shaa Allah i will love this team and never forget the memories we created together.




Labels:

Read More
Older Posts